Rybí řízky s bramborovým salátem z fialových brambor
- recepty
- 05.09.2023
Už jste někdy zkoušeli vařit z fialových brambor? Oproti klasickým bramborám obsahují více antioxidantů a dále jsou zdrojem vlákniny, vitamínů A, B, C ... Zamezují vzniku rakoviny, zlepšují funkci zraku a mají pozitivní vliv na průchodnost cév. Fialové brambory je důležité vařit ve slupce, protože se snadněji rozvaří.

Ingredience na rybí řízky:
- 1 kapr
- 1 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- křupavá kukuřičná strouhanka
- vegeta
- sůl
- mléko
Ingredience na salát:
- 600 g fialových brambor
- 3-4 větší mrkve
- 1/2 celeru
- 4-6 sterilovaných okurek
- 3 vejce natvrdo
- 1 konzerva sterilovaného hrášku
- 1-2 cibule
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 4-6 lžic tatarské omáčky
- lák z okurek (dle chuti)
- sůl
- pepř
Postup přípravy bramborového salátu:
1. Brambory omyjeme a dáme vařit ve slupce doměkka.
2. Až budou brambory vařené, slijeme vodu a necháme je vychladnout. Poté oloupeme slupku a brambory nakrájíme na kostičky.
3. Dáme vařit mrkev a celer do osolené vody. Po změknutí opět slijeme vodu, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k bramborám.
4. Dále nakrájíme vajíčka uvařená natvrdo na kousky, sterilované okurky a na drobnější kousky cibuli. Vše přidáme do misky s bramborami a kořenovou zeleninou.
5. Následně slijeme konzervovaný hrášek a přidáme do směsi.
6. Poté přidáme hořčici, tatarskou omáčku, dle chuti můžeme přidat lák trochu láku z okurek a vše dochutíme solí a pepřem.
7. Nakonec vše důkladně promícháme a salát necháme alespoň 3-4 hodiny odležet v lednici.
Postup přípravy rybích řízků:
1. Rybu nakrájíme na řízky ve tvaru podkovy.
2. Připravíme si 3 talíře. Do prvního talíře si dáme mouku. Do druhého talíře rozšleháme vajíčko s mlékem a ochutíme solí a vegetou.
A do třetího talíře dáme strouhanku a křupavou kukuřičnou strouhankou, kterou společně promícháme (trojobal na řízkách s kukuřičnou
strouhankou je poté křupavější a zajímavější, netradiční).
3. Rybí řízky nejprve osolíme a poté obalujeme ve směsi od prvního talíře po třetí. A takto jeden řízek po druhém.
4. Takto připravené rybí řízky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Tip: Sterilovaný hrášek je možné nahradit mraženým.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Jančí

Drchanice od naší redaktorky Ivy
Zadělat tužší těsto, aby šlo rozválet, ihned rozválet na vále ...

Dýňová polévka trochu jinak
Tato polévka je velmi zdravá, protože dýně obsahuje mnoho vitamínů C, B1 a B2 ...