Rybí řízky s bramborovým salátem z fialových brambor
Už jste někdy zkoušeli vařit z fialových brambor? Oproti klasickým bramborám obsahují více antioxidantů a dále jsou zdrojem vlákniny, vitamínů A, B, C ... Zamezují vzniku rakoviny, zlepšují funkci zraku a mají pozitivní vliv na průchodnost cév. Fialové brambory je důležité vařit ve slupce, protože se snadněji rozvaří.
Ingredience na rybí řízky:
- 1 kapr
- 1 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- křupavá kukuřičná strouhanka
- vegeta
- sůl
- mléko
Ingredience na salát:
- 600 g fialových brambor
- 3-4 větší mrkve
- 1/2 celeru
- 4-6 sterilovaných okurek
- 3 vejce natvrdo
- 1 konzerva sterilovaného hrášku
- 1-2 cibule
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 4-6 lžic tatarské omáčky
- lák z okurek (dle chuti)
- sůl
- pepř
Postup přípravy bramborového salátu:
1. Brambory omyjeme a dáme vařit ve slupce doměkka.
2. Až budou brambory vařené, slijeme vodu a necháme je vychladnout. Poté oloupeme slupku a brambory nakrájíme na kostičky.
3. Dáme vařit mrkev a celer do osolené vody. Po změknutí opět slijeme vodu, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k bramborám.
4. Dále nakrájíme vajíčka uvařená natvrdo na kousky, sterilované okurky a na drobnější kousky cibuli. Vše přidáme do misky s bramborami a kořenovou zeleninou.
5. Následně slijeme konzervovaný hrášek a přidáme do směsi.
6. Poté přidáme hořčici, tatarskou omáčku, dle chuti můžeme přidat lák trochu láku z okurek a vše dochutíme solí a pepřem.
7. Nakonec vše důkladně promícháme a salát necháme alespoň 3-4 hodiny odležet v lednici.
Postup přípravy rybích řízků:
1. Rybu nakrájíme na řízky ve tvaru podkovy.
2. Připravíme si 3 talíře. Do prvního talíře si dáme mouku. Do druhého talíře rozšleháme vajíčko s mlékem a ochutíme solí a vegetou.
A do třetího talíře dáme strouhanku a křupavou kukuřičnou strouhankou, kterou společně promícháme (trojobal na řízkách s kukuřičnou
strouhankou je poté křupavější a zajímavější, netradiční).
3. Rybí řízky nejprve osolíme a poté obalujeme ve směsi od prvního talíře po třetí. A takto jeden řízek po druhém.
4. Takto připravené rybí řízky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Tip: Sterilovaný hrášek je možné nahradit mraženým.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Jančí
Kremrole naslano
Chcete překvapit své hosty? Kremrole naslano určitě nečekají a jistě budou ...
Vynikající plněné mrkvové šátečky
Také přemýšlíte nad něčím sladkým, co by se výborně hodilo k odpolední kávičce? Zkuste si upéct tyto výborné ...