Rybí řízky s bramborovým salátem z fialových brambor

Už jste někdy zkoušeli vařit z fialových brambor? Oproti klasickým bramborám obsahují více antioxidantů a dále jsou zdrojem vlákniny, vitamínů A, B, C ... Zamezují vzniku rakoviny, zlepšují funkci zraku a mají pozitivní vliv na průchodnost cév. Fialové brambory je důležité vařit ve slupce, protože se snadněji rozvaří.

Ingredience na rybí řízky:

  • 1 kapr
  • 1 vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • křupavá kukuřičná strouhanka
  • vegeta
  • sůl
  • mléko

Ingredience na salát:

  • 600 g fialových brambor
  • 3-4 větší mrkve
  • 1/2 celeru
  • 4-6 sterilovaných okurek
  • 3 vejce natvrdo
  • 1 konzerva sterilovaného hrášku
  • 1-2 cibule
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 4-6 lžic tatarské omáčky
  • lák z okurek (dle chuti)
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy bramborového salátu:

1. Brambory omyjeme a dáme vařit ve slupce doměkka.
2. Až budou brambory vařené, slijeme vodu a necháme je vychladnout. Poté oloupeme slupku a brambory nakrájíme na kostičky.
3. Dáme vařit mrkev a celer do osolené vody. Po změknutí opět slijeme vodu, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k bramborám.
4. Dále nakrájíme vajíčka uvařená natvrdo na kousky, sterilované okurky a na drobnější kousky cibuli. Vše přidáme do misky s bramborami a kořenovou zeleninou.
5. Následně slijeme konzervovaný hrášek a přidáme do směsi.
6. Poté přidáme hořčici, tatarskou omáčku, dle chuti můžeme přidat lák trochu láku z okurek a vše dochutíme solí a pepřem.
7. Nakonec vše důkladně promícháme a salát necháme alespoň 3-4 hodiny odležet v lednici.

Postup přípravy rybích řízků:

1. Rybu nakrájíme na řízky ve tvaru podkovy.
2. Připravíme si 3 talíře. Do prvního talíře si dáme mouku. Do druhého talíře rozšleháme vajíčko s mlékem a ochutíme solí a vegetou. A do třetího talíře dáme strouhanku a křupavou kukuřičnou strouhankou, kterou společně promícháme (trojobal na řízkách s kukuřičnou strouhankou je poté křupavější a zajímavější, netradiční).
3. Rybí řízky nejprve osolíme a poté obalujeme ve směsi od prvního talíře po třetí. A takto jeden řízek po druhém.
4. Takto připravené rybí řízky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Tip: Sterilovaný hrášek je možné nahradit mraženým.


Přejeme Vám dobrou chuť!

Jančí