Drchanice od naší redaktorky Ivy
Při vzpomínce na příchod mých prvních "maškar" si pamatuji, jak jsme zadělávali na koblihy a drchanice. Koblihy jak každá z nás ví, mají dlouhou přípravu. Kdežto drchanice jsou za chvilku zadělané, nekynou. Vše jsme zvládly v naplánovaném čase. A tu se za oknem začalo pohybovat spousta cizích, pro mne neznámých "maškar". Všichni se hned sesypali k tácům, na kterém byly koblihy a drchanice. Kupodivu ten s drchanicemi zmizel nejdříve. Všichni se shodli, že se na drchanice těšili celý rok. Proto se s Vámi vážené čtenářky podělím o starodávný recept, se kterým mám vždy úspěch.
Ingredience:
- 1/2 kg hladké mouky
- 4 žloutky
- 1 prášek do pečiva
- 1 balíček sušených kvasnic
- kůra z 1 citrónu
- vanilkový cukr
- lžíce nerozpuštěného másla
- špetka soli
- 1 sklenička rumu
- mléko - vlažné
Postup:
Zadělat tužší těsto, aby šlo rozválet, ihned rozválet na vále. Rádýlkem dělat různé tvary a smažit na rozpáleném oleji či sádle. Můžete buď teplé, nebo i studené obalit v močkouvém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.
Redaktorka Iva
Střecha z BeBe sušenek
Hosté už jsou za dveřmi a Vy přemýšlíte, jakým zákuskem je potěšit, když na něj již nezbývá moc ...
Chlebíčky s česnekovo-sýrovou pomazánkou
Chystáte doma oslavu a přemýšlíte, co byste připravili? Zkuste tyto chlebíčky ...