Drchanice od naší redaktorky Ivy
Při vzpomínce na příchod mých prvních "maškar" si pamatuji, jak jsme zadělávali na koblihy a drchanice. Koblihy jak každá z nás ví, mají dlouhou přípravu. Kdežto drchanice jsou za chvilku zadělané, nekynou. Vše jsme zvládly v naplánovaném čase. A tu se za oknem začalo pohybovat spousta cizích, pro mne neznámých "maškar". Všichni se hned sesypali k tácům, na kterém byly koblihy a drchanice. Kupodivu ten s drchanicemi zmizel nejdříve. Všichni se shodli, že se na drchanice těšili celý rok. Proto se s Vámi vážené čtenářky podělím o starodávný recept, se kterým mám vždy úspěch.

Ingredience:
- 1/2 kg hladké mouky
- 4 žloutky
- 1 prášek do pečiva
- 1 balíček sušených kvasnic
- kůra z 1 citrónu
- vanilkový cukr
- lžíce nerozpuštěného másla
- špetka soli
- 1 sklenička rumu
- mléko - vlažné
Postup:
Zadělat tužší těsto, aby šlo rozválet, ihned rozválet na vále. Rádýlkem dělat různé tvary a smažit na rozpáleném oleji či sádle. Můžete buď teplé, nebo i studené obalit v močkouvém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.
Redaktorka Iva
Doporučujeme:
Rybí řízky s bramborovým salátem z fialových brambor
Už jste někdy zkoušeli vařit z fialových brambor? Oproti klasickým bramborám obsahují více antioxidantů a dále ...
Domácí svařák
Až si doma připravíte a ochutnáte tento domácí svařák, nebudete chtít jiný! Výborný je nejen ...
Chlebíčky s česnekovo-sýrovou pomazánkou
Chystáte doma oslavu a přemýšlíte, co byste připravili? Zkuste tyto chlebíčky ...
Jak získat zpět ztracené sebevědomí?
Někdy se Vám stane, že ztrácíte své sebevědomí. Většinou kvůli povrchovým věcem: postavě, nedokonalé pleti ...
Rovnátka - ano či ne? Fixní nebo snímací?
Asi pro nikoho není tak těžké rozhodnutí, zdali na vylepšení svého chrupu vyzkouší snímací rovnátka. Téměř nikdo ...
Akné jako prokletí! Jak vzniká a jak mu předcházet?
Dneska trpí cca 80 % dospívajících různými druhy akné. Máte v rodině člověka, který trpí nebo trpěl tímto onemocněním? Pak máte dokonce ...