Drchanice od naší redaktorky Ivy

Při vzpomínce na příchod mých prvních "maškar" si pamatuji, jak jsme zadělávali na koblihy a drchanice. Koblihy jak každá z nás ví, mají dlouhou přípravu. Kdežto drchanice jsou za chvilku zadělané, nekynou. Vše jsme zvládly v naplánovaném čase. A tu se za oknem začalo pohybovat spousta cizích, pro mne neznámých "maškar". Všichni se hned sesypali k tácům, na kterém byly koblihy a drchanice. Kupodivu ten s drchanicemi zmizel nejdříve. Všichni se shodli, že se na drchanice těšili celý rok. Proto se s Vámi vážené čtenářky podělím o starodávný recept, se kterým mám vždy úspěch.

Photo by Lucie

Ingredience:

  • 1/2 kg hladké mouky
  • 4 žloutky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 balíček sušených kvasnic
  • kůra z 1 citrónu
  • vanilkový cukr
  • lžíce nerozpuštěného másla
  • špetka soli
  • 1 sklenička rumu
  • mléko - vlažné

Postup:

Zadělat tužší těsto, aby šlo rozválet, ihned rozválet na vále. Rádýlkem dělat různé tvary a smažit na rozpáleném oleji či sádle. Můžete buď teplé, nebo i studené obalit v močkouvém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.

Redaktorka Iva

Doporučujeme:

Obalovaný květák s hranolky a domácí tatarkou

Máte doma květák a přemýšlíte jaký oběd z něho vytvořit? Jednoznačnou volbou je ho ...

Střecha z BeBe sušenek

Hosté už jsou za dveřmi a Vy přemýšlíte, jakým zákuskem je potěšit, když na něj již nezbývá moc ...

Rozhovor s naší šéfredaktorkou Akinom

Dnes si popovídáme s naší šéfredaktorkou, specialistkou na módu a líčení ...

Problémy s pletí lze přičítat i make-upu

Nanášení make-up produktů má spoustu výhod. Většina žen si připadá sebevědomější, mladší nebo ...

Po čem sáhnout, když mě
"honí mlsná"?

Idálním doplňkem stravy je právě sušené ovoce, které je nejen chutné, ale má především ...


Další články v našich rubrikách:

Sex a vztahy, Móda a líčení, Zdraví a fitness, Rozhovory, Recepty

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

Sledujte nás

Facebook