Salát z pekingského (čínského) zelí
Úvodní název tohoto receptu je pro Vás možná trošku matoucí. Jaké zelí tedy budeme potřebovat – pekingské, nebo čínské? Na tento salát bylo použito zelí pekingské, které je však mnohdy v obchodech označeno a prodáváno pod chybným názvem zelí čínské (jedná se o podlouhlou pevnou hlávku obvykle zabalenou ve fólii). Rozdíl spočívá v tom, že ačkoliv čínské zelí má rovněž protáhlý tvar, jeho hlávka není tak pevná a je více sytě zelené barvy. Bohužel většinou zelí prodávané v obchodech pod názvem čínské je ve skutečnosti pekingské. Čínské zelí se u nás ani tolik neprodává.

Je dobré vědět, že zelí je velmi vhodné konzumovat při redukční dietě, neboť má velmi nízkou energetickou hodnotu. Navíc obsahuje spoustu vitamínů a minerálních látek.
Ingredience:
- 1 hlávka pekingského (čínského) zelí
- 2-3 barevné papriky
- 3 rovné lžíce cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- 3/4 lžíce soli
- 1/2 citrónu
Postup:
1. Hlávku zelí omyjeme a nakrájíme na drobné (tenké), krátké proužky.
2. Z paprik vyndáme jádřince, omyjeme a rovněž nakrájíme na drobné, krátké proužky. Takto
pokrájenou papriku přidáme k nakrájenému zelí a dobře promícháme.
3. Dále v hrnečku smícháme cukr, sůl a citronovou šťávu, promícháme a nakonec přidáme olivový
olej a znovu řádně promícháme. Takto vzniklý dresing přidáme do mísy se salátem a opět
důkladně promícháme.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Jančí

Šťavnaté strouhané jablečné řezy
Přebývají Vám jablka, která již nevíte, jak zpracovat, ale na klasický štrůdl již nemáte chuť? Máte rádi šťavnaté řezy ...

Chlebíčky s česnekovo-sýrovou pomazánkou
Chystáte doma oslavu a přemýšlíte, co byste připravili? Zkuste tyto chlebíčky ...