Kremrole naslano

Chcete překvapit své hosty? Kremrole naslano určitě nečekají a jistě budou nadšeni. Poprvé jsme je ochutnali v Maďarsku, kde jsou běžně k zakoupení a od té doby si je pravidelně připravujeme.

Těsto:

Ingredience na těsto:
  • 1 balíček listového těsta
  • hladká mouka (na rozválení těsta, aby se nelepilo na vál)
  • vajíčko (na potření)
Postup přípravy:

1. Vál lehce posypeme hladkou moukou, aby se na něj těsto nelepilo a totéž uděláme i zvrchu těsta, aby se nelepilo na váleček.
2. Těsto vyválíme na plát, který nakrájíme na dlouhé proužky.
3. Vykrájené proužky namotáváme na kovové trubičky na kremrole.
4. Dáme na plech, potřeme vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
5. Poté necháme mírně vychladnout a stáhneme z kovových trubiček.

Náplň:

Náplň ingredience:
  • 100 g másla
  • 1 pomazánkové máslo
  • 100 g měkkého tvarohu
  • 250 g sýru eidam
  • 4 stroužky česneku
  • majonéza
  • mléko
  • pepř
  • sůl
Postup přípravy:

1. Vyšleháme máslo, pomazánkové máslo a tvaroh s majonézou a mlékem. Majonézu a mléko přidáme do pomazánky podle potřeby pouze tolik, aby pomazánka byla vláčnější a došlo k lepšímu propojení jednotlivých surovin. Zároveň však pozor, abyste tímto náplň příliš nezředili, neboť pomazánka musí být hustší, aby Vám následně nevytékala z trubiček.
2. Dále nastrouháme sýr eidam na jemnějším struhadle a důkladně zamícháme do pomazánky
3. Oloupeme česnek, rozmačkáme v listu na česnek a rovněž přidáme do náplně.
4. Dle chuti přidáme sůl a pepř a znovu důkladně promícháme.
5. Náplň dáme do cukrářského sáčku a plníme jednotlivé trubičky.

Na obalení stran kremrolí:

Eidam (nastrouhaný), kterým po naplnění kremrolí obalíme strany kremrole, kde je viditelná náplň

Tip: Pokud preferujete jinou náplň, je možné ji zaměnit. Případně si můžete udělat více druhů náplní, kdy budete mít pro návštěvy nachystaný větší výběr kremrolí naslano.

Dobrou chuť!

Jančí