Fazolová pánev s uzeninou aneb jak efektivně zařadit luštěniny do jídelníčku
- recepty
- 11.01.2024
Fazolová pánev s uzeninou je vynikající a sytý pokrm, který spojuje kombinaci fazolí, kukuřice a hrášku s pikantní uzeninou. Podává se s opečeným toastovým chlebem nebo pečivem podle vašich preferencí, čímž vytváříte skvělý pokrm pro celou rodinu. Tento jednoduchý recept vám umožní připravit výtečný oběd nebo večeři.

Ingredience:
- 1 plechovka fialových fazolí
- 1 plechovka bílých fazolí
- 1 plechovka kukuřice
- 1 plechovka hrášku
- 1 ks cibule
- 100 g uzeniny (párek, klobása, anglický bok - dle chuti každého)
- Troška grilovací koření
- Troška soli
- Troška pepře
- Troška marojánky (proti nadýmání)
- Troška tymiánu
- Trošku oregána
- Troška sušeného česneku (1 stroužek klasického)
- Dle chuti kečup
- Dle chuti podravku
- Dle chuti chilli
Osmažíme cibuli přidáme uzeninu, následně dáme okapaný hrášek, kukuřici. Poté přidáme fazole i s nálevem, kečup s troškou vody a koření. Necháme chvilku povařit a podáváme s opečeným toastovým chlebem či pečivem co máme rádi.
Dobrou chuť!
Eliška

Obalovaný květák s hranolky a domácí tatarkou
Máte doma květák a přemýšlíte jaký oběd z něho vytvořit? Jednoznačnou volbou je ho ...

Šťavnaté strouhané jablečné řezy
Přebývají Vám jablka, která již nevíte, jak zpracovat, ale na klasický štrůdl již nemáte chuť? Máte rádi šťavnaté řezy ...