Bramborová polévka s houbami a zeleninou
Bramboračka: Vynikající a hřejivá volba pro chladné dny! Tato chutná polévka je plná zeleniny a brambor, což ji dělá zdravou a chutnou. S naším jednoduchým receptem ji můžete snadno připravit doma.
![](https://www.bajecnazena.cz/images_clanky_webp/recepty_second_71.webp)
Ingredience:
- 1 ks cibule
- 4 ks brambor
- 300 - 400 g zelenina (mrkev, celer) já používám mraženou už nakrájenou
- 2 x hrst sušené nebo čerstvé houby
- 3 stroušky česneku
- 1 lžička kmínu podle chuti
- 1/2 lžičky pepře podle chuti
- 1/2 lžičky sůli podle chuti
- olej
- 1 lžíce hladká mouka
Postup:
Cibuli si nakrájíme na kostičky a osmažíme. Přidáme nakrájené a oloupané brambory se zeleninou, houby, nastrouhaný česnek a zbytek koření. Vše orestujeme. Zajileme cca 3 litry vroucí vody a vaříme do změknutí brambor. Na závěr uděláme jíšku (osmažíme mouku na tuku) a polévku mírně zahustíme. Necháme trošku povařit, případně dochutíme kořením (sůl, pepř, kmín) dle našich chutí.
Dobrou chuť!
Eliška
![Šťavnaté strouhané jablečné řezy](https://www.bajecnazena.cz/images_clanky_webp/recepty_first_2.webp)
Šťavnaté strouhané jablečné řezy
Přebývají Vám jablka, která již nevíte, jak zpracovat, ale na klasický štrůdl již nemáte chuť? Máte rádi šťavnaté řezy ...
![Dýňová polévka trochu jinak](https://www.bajecnazena.cz/images_clanky_webp/recepty_first_18.webp)
Dýňová polévka trochu jinak
Tato polévka je velmi zdravá, protože dýně obsahuje mnoho vitamínů C, B1 a B2 ...