Obalovaný květák s hranolky a domácí tatarkou

Máte doma květák a přemýšlíte jaký oběd z něho vytvořit? Jednoznačnou volbou je ho obalit! A když k tomu uděláte ještě hranolky a domácí tatarku, žádný talíř zaručeně nezůstane plný.

Photo by Jančí

Ingredience:

  • 1 ks květáku
  • 1 kg brambor
  • 200 g strouhanky
  • 2 ks vajec
  • 100 ml mléka
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička vegety
  • 120 g tatarské omáčky
  • 1 kyselá okurka
  • 1/3 cibule
  • Řepkový olej na smažení
  • Pepř
  • Voda
  • Sůl

Postup:

Květák

1. Z květáku obereme listy, omyjeme, rozebereme ho na růžičky a povaříme v osolené vodě. Nevaříme však příliš dlouho do úplného změknutí, neboť by se nám pak při obalování rozpadal. Po vyjmutí květáku z vody, ho necháme vychladnout.
2. Poté si připravíme 3 misky, v kterých budeme květák obalovat (tzv. trojobal). Do jedné nasypeme mouku. V druhé rozšleháme vejce s mlékem a vegetou. Do třetí misky nasypeme strouhanku. Obalujeme postupně růžičky květáku od misky s moukou, přes misku s vajíčkem a mlékem a zakončujeme obalování ve strouhance.
3. Takto obalený květák smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Hranolky

1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Poté je dáme do studené vody a necháme ve vodě odležet.
2. Hranolky z vody vyjmeme a řádně osušíme.
3. Dále hranolky budeme smažit nadvakrát. Poprvé je smažíme v rozpáleném řepkovém oleji doměkka (cca 3-5 min). Poté je vyndáme, osušíme a necháme vychladnout. Před podáváním je opět nasypeme do rozpáleného řepkového oleje a smažíme dozlatova.
4. Po vyndání hranolek z oleje je mírně osolíme a podáváme.

Domácí tatarka

1. V míse smícháme tatarskou omáčku s nadrobno nakrájenou cibulí a okurkou.
2. Dle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

Jančí

Doporučujeme:

Chlebíčky z pochoutkového salátu hrající všemi barvami

Chcete překvapit návštěvu něčím neobvyklým, kreativním, ale na přípravu nemáte příliš mnoho času? Vytvořte si tyto ...

Střecha z BeBe sušenek

Hosté už jsou za dveřmi a Vy přemýšlíte, jakým zákuskem je potěšit, když na něj již nezbývá moc ...

Šťavnaté strouhané jablečné řezy

Přebývají Vám jablka, která již nevíte, jak zpracovat, ale na klasický štrůdl již nemáte chuť? Máte rádi šťavnaté řezy ...

Problémy s pletí lze přičítat i make-upu

Nanášení make-up produktů má spoustu výhod. Většina žen si připadá sebevědomější, mladší nebo ...

Proč odložit na noc pyžamo? Zkvalitníte spánek a zhubnete.

Každou noc člověk vypotí mezi 0,3 až 1,5 litru potu. Odložením oděvu se množství potu snižuje ...

Rovnátka - ano či ne? Fixní nebo snímací?

Asi pro nikoho není tak těžké rozhodnutí, zdali na vylepšení svého chrupu vyzkouší snímací rovnátka. Téměř nikdo ...


Další články v našich rubrikách:

Sex a vztahy, Móda a líčení, Zdraví a fitness, Rozhovory, Recepty

Přidat na Seznam.cz



Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

Sledujte nás

Facebook