Hovězí v mrkvi s vařeným bramborem

Věděli jste, že nejvíce vitamínů z mrkve získáte, když ji podáváte v kombinaci s tukem? Beta-karoten, tedy provitamín A, který je v mrkvi obsažen, je rozpustný v tucích, a proto je vhodné mrkev podávat právě v této kombinaci, neboť tělo pak z ní dokáže vstřebat daleko více. My si jeden takový recept připravíme!

Budeme potřebovat:

  • 600 g brambor
  • 650 g hovězího masa
  • 650 g mrkve
  • 2 cibule
  • hladká mouka
  • kmín
  • vývar
  • máslo
  • olej
  • pepř
  • sůl

Postup přípravy:

1. Nejprve si nakrájíme cibuli nadrobno. Do pánve dáme část oleje a másla a cibuli na něm zpěníme.
2. Dále do pánve přidáme na kostičky nakrájené maso, které osolíme, opepříme, přidáme kmín a chvíli opékáme tak, aby se "zatáhlo".
3. Dále do pánve přidáme vývar – množství záleží podle chuti a Vámi požadovaného množství omáčky. Pozor, nedávejte ho však příliš málo, aby se Vám vývar nevyvařil a maso se nespálilo. Případně je možné vývar v průběhu přidat, pokud budete chtít mít omáčky více.
4. Pánev zaklopíme pokličkou a vyčkáme, než maso bude téměř měkké.
5. Mezitím si na další pánvi rozehřejeme kousek másla s kapkou oleje a přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, kterou mírně opečeme. Takto připravenou ji přidáme do pánve s masem, promícháme a vše dohromady necháme podusit.
6. Až je vše měkké, zahustíme a můžeme podávat. Podáváme s vařeným bramborem.

Tip: V receptu lze místo hovězího masa použít také vepřové, záleží na Vás, na co máte chuť :). Vynikající je to s obojím (již máme ozkoušeno) :-).

Přejeme Vám dobrou chuť!

Jančí