Palačinky se špenátem a sýrem

Palačinky se špenátem a sýrem poskytnou vašemu tělu bohaté množství vitamínů a živin. Špenát, klíčový prvek našeho receptu, je bohatý na železo, vitamíny A a C, vápník a další důležité živiny. Jeho přítomnost v palačinkách poskytuje podporu imunitnímu systému, zlepšuje zrak a poskytuje tělu esenciální minerály pro optimální fungování. Sýr, další ingredience pokrmu, přidává nejen bohatou chuť, ale také významné množství vápníku a bílkovin. Vápník je klíčový pro zdraví kostí a zubů, zatímco bílkoviny jsou stavebními kameny svalů, kůže a dalších tkání. Pro příznivce zdravé výživy je také možné použít celozrnnou mouku, která zajišťuje vyšší obsah vlákniny a komplexních sacharidů. Tato mouka pomáhá udržovat stabilní hladinu cukru v krvi, podporuje zažívání a poskytuje dlouhotrvající pocit sytosti.

Těsto na palačinky:

  • 1 ks vejce
  • Mléko
  • Hladká Mouka
  • Špetka soli

Náplň:

  • Sýr gouda 48% - pokud jste těhotná nebo kojíte
  • Chutnější je to s Nivou

Špenát:

  • Mražený listový špenát
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks smetana na vaření 12%
  • Sůl
  • Pepř
  • Podravka

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme přidáme špenát a krátce podusíme, přidáme česnek a smetanu (smetana nebo mléko se musí vždy přidávat v kombinaci se španátem, protože jinak odvápňuje). Přidáme zbytek koření dle naší chuti a povaříme.

Připravíme si těsto na palčinky (já to dělám vše od oka, dle konzistence těsta, aby nebylo moc řídké a ani moc husté). Pečeme palačinky a ještě do teplých palačinek dáváme sýr (dle našeho výběru). Vždy do prostřed palačinky nasypeme trochu sýru a přeložíme na půl a pak ještě na polovinu.

Servírujeme se špenátem. Dobrou chuť.

Eliška

Trendy