Palačinky se špenátem a sýrem
Palačinky se špenátem a sýrem poskytnou vašemu tělu bohaté množství vitamínů a živin. Špenát, klíčový prvek našeho receptu, je bohatý na železo, vitamíny A a C, vápník a další důležité živiny. Jeho přítomnost v palačinkách poskytuje podporu imunitnímu systému, zlepšuje zrak a poskytuje tělu esenciální minerály pro optimální fungování. Sýr, další ingredience pokrmu, přidává nejen bohatou chuť, ale také významné množství vápníku a bílkovin. Vápník je klíčový pro zdraví kostí a zubů, zatímco bílkoviny jsou stavebními kameny svalů, kůže a dalších tkání. Pro příznivce zdravé výživy je také možné použít celozrnnou mouku, která zajišťuje vyšší obsah vlákniny a komplexních sacharidů. Tato mouka pomáhá udržovat stabilní hladinu cukru v krvi, podporuje zažívání a poskytuje dlouhotrvající pocit sytosti.
Těsto na palačinky:
- 1 ks vejce
- Mléko
- Hladká Mouka
- Špetka soli
Náplň:
- Sýr gouda 48% - pokud jste těhotná nebo kojíte
- Chutnější je to s Nivou
Špenát:
- Mražený listový špenát
- 1 ks cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 ks smetana na vaření 12%
- Sůl
- Pepř
- Podravka
Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme přidáme špenát a krátce podusíme, přidáme česnek a smetanu (smetana nebo mléko se musí vždy přidávat v kombinaci se španátem, protože jinak odvápňuje). Přidáme zbytek koření dle naší chuti a povaříme.
Připravíme si těsto na palčinky (já to dělám vše od oka, dle konzistence těsta, aby nebylo moc řídké a ani moc husté). Pečeme palačinky a ještě do teplých palačinek dáváme sýr (dle našeho výběru). Vždy do prostřed palačinky nasypeme trochu sýru a přeložíme na půl a pak ještě na polovinu.
Servírujeme se špenátem. Dobrou chuť.
Eliška
Šťavnaté strouhané jablečné řezy
Přebývají Vám jablka, která již nevíte, jak zpracovat, ale na klasický štrůdl již nemáte chuť? Máte rádi šťavnaté řezy ...
Dýňová polévka trochu jinak
Tato polévka je velmi zdravá, protože dýně obsahuje mnoho vitamínů C, B1 a B2 ...