Tortellini s nivovou omáčkou
Jednoduchý a rychlý recept, který si oblíbí snad úplně každý. Tortellini mají původ v Itálii a jsou plněné zpravidla masem, ale mohou být plněné i špenátem ... Jejich vznik je vázán pověstí, kdy se krásná Lukrécie ubytovala u hostinského, který byl tak očarován její krásou, že se klíčovou dírkou v noci chtěl podívat na její krásu, ale viděl jen její pupík. Tak běžel a vytvořil tortellini.
Budeme potřebovat:
- Polotovar tortellini
- 130 g sýra nivy
- 3 ks taveného sýra
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce oleje
- Vlašské ořechy na ozdobu
- Rajčata na ozdobu
- sůl
Postup přípravy:
1. Na pánev nalijeme smetanu a přivedeme ji k varu.
2. Do pánve přidáme tavený sýr, který necháme rozpustit. Postupně přidáme nastrouhanou nivu. Omáčka nám krásně zhoustne.
3. Vodu na tortelinni osolíme a přidáme do ní lžíci oleje. Jakmile je voda přivedena k varu přidáme tortelini
a vaříme po dobu pěti minut.
4. Podáváme ozdobené s rajčaty a vlašskými ořechy.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Pavla
Obalovaný květák s hranolky a domácí tatarkou
Máte doma květák a přemýšlíte jaký oběd z něho vytvořit? Jednoznačnou volbou je ho ...
Drchanice od naší redaktorky Ivy
Zadělat tužší těsto, aby šlo rozválet, ihned rozválet na vále ...