Piškotové řezy s tvarohovým krémem, ovocem a šlehačkou

Dnes se společně vydáme na cestu do světa chutí a připravíme si piškotové řezy s tvarohovým krémem. Pokud si rádi dopřáváte sladké a milujete výjimečné dezerty, neváhejte a pusťte se s námi do pečení!

Piškot:

  • 6 ks vejce
  • 200 g hladká mouka
  • 160 g cukr krupice
  • 1 prášek do pečiva

Krém:

  • 1 x plnotučný tvaroh
  • 1x smetana ke šlehání
  • 1 x smetana fix

Ozdobení:

  • Libovolné ovoce

Postup:

Oddělíme od sebe žloutky od bílků. Cukr rozdělíme na poloviny, poté šleháme zvlášť žloutky s cukrem až do pěny. Šleháme bílky s druhou polovinou cukru, až bude pevný sníh. Spojíme sníh a ušlehané žloutky, přidáme kypřící prášek a hladkou mouku, kterou lehce vmícháme, aby těsto bylo vláčné. Dáme na plech a upečeme cca 20 min 180stupňů Celsia.

Po vychladnutí uděláme krém: vyšleháme smetanu a smetana fix, přidáme tvaroh a vanilkový cukr a natřeme na těsto, poté posypeme ovocem a nazdobíme.

Přejeme dobrou chuť!

Eliška

Trendy