Jogurtovo tvarohové lívance s pudinkem a ovocem
- recepty
- 10.03.2024
Přinášíme vám recept na lahodné jogurtovo-tvarohové lívance, které spojují lehkost jogurtu, krémovost tvarohu a šťavnatost lesního ovoce.
Těsto:
- 1 ks smetanový jogurt bílý
- 1 ks Matylda tvarohovo jogurtová bílá
- 500 ml mléka
- 2 ks vejce
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 3 lžíce oleje
- 1 ks kypřící prášek
- Hl. mouka (podle oka do konzistence lívanců či palačinek - mírně hustší těsto)
- Trošku soli
Postup:
1. V míse smíchejte smetanový jogurt, Matyldu tvarohovo jogurtovou bílou a odtučněné mléko.
2. Přidejte vejce, rozpuštěné máslo a olej.
3. Do směsi přidejte kypřící prášek, hladkou mouku a špetku soli.
4. Důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
5. Ohřejte pánvičku na střední teplotu a potřete ji tenkou vrstvou oleje nebo másla. Na rozpálenou pánvičku nalijte menší množství těsta, aby vytvořilo kruhový tvar. Pečte lívance z obou stran dozlatova, obvykle 1-2 minuty na každou stranu. Otočte lívance, jakmile se na povrchu začnou objevovat bublinky.
Náplň:
- 1 ks mražená směs lesního ovoce
- 500 ml mléka
- 1 ks pudink
- 1 ks vanilkový cukr
Připravíme si pudink dle návodu, dáme do něj zmražené ovoce a cukr, chvilku povaříme do rozmražení ovoce a může servírovat. Na ozdobu použijte zakysanou smetanu nebo šlehačku. Dobrou chuť!
Eliška
Střecha z BeBe sušenek
Hosté už jsou za dveřmi a Vy přemýšlíte, jakým zákuskem je potěšit, když na něj již nezbývá moc ...
Šťavnaté strouhané jablečné řezy
Přebývají Vám jablka, která již nevíte, jak zpracovat, ale na klasický štrůdl již nemáte chuť? Máte rádi šťavnaté řezy ...